طرز تهیه جوجه کباب ذغالی
جوجهکباب یا chicken barbecue یکی از معروفترین خوراکهای ایرانی و از رده کبابهای سنتی ایران است. در پخت جوجهکباب، قطعات خوردشده گوشت مرغ را برای مدتی تقریباً طولانی (حدود سه ساعت) در یک ظرف پر از آبلیمو، پیاز خرد شده، زعفران و ادویهجات قرار میدهند و پس از اینکه قطعات گوشت طعم دار شد، آنها را به یک سیخ بلند میکشند و روی کبابپز و به وسیله آتش مستقیم، کباب میکنند. جوجه کباب یکی از خوراکهای بسیار محبوب نزد ایرانیها است. برای نرم و آبدار کردن جوجه، بهتر است از گوشت تازه و غیر منجمد استفاده شده و ابتدا در زعفران و سپس با اضافه کردن ادویه و سس مایونز، خردل و کمی روغن مایع به مدت ۳ ساعت همراه با پیاز خلالی خواباند، در نیم ساعت آخر آبلیمو طبیعی اضافه شود. اگر آبلیمو زودتر اضافه شود بافت جوجه را خراب کرده و موجب خشک شدن جوجه کباب میشود.
نکات طرز تهیه جوجه کباب
دلیل اینکه که ابتدا زعفران را اضافه می کنیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا زعفران به طور کامل وارد بافت گوشت مرغ شود این است که اگر زعفران را به همراه دیگر مواد اضافه کنیم، پیاز طعم و عطر زعفران را از بین خواهد برد.
دلیل سفت شدن جوجه کباب نمک و آب لیمو ترش هستند. اگر قبل از کاور کردن تکه های گوشت مرغ با روغن مایع، نمک و آب لیمو ترش را اضافه کنیم، در پایان جوجه کباب ما سفت و خشک خواهد شد. البته اضافه کردن نمک و آب لیمو ترش بیش از اندازه هم می تواند جوجه کباب را سفت کند.
مواد لازم برای جوجه کباب
جوجه کباب یکی از غذاهای خوشمزه و حاضری ست که به عنوان یکی از اجزای اصلی سفر و پیک نیک های خانواده های ایرانی به شمار می رود. جوجه کباب به شیوه های متفاوتی مزه دار می شود اما به طور کلی برای درست کردن جوجه کباب به مرغ خرد شده، روغن زیتون، ماست چکیده، پیاز، زعفران دم کرده، کره، ادویه های مورد نیاز و آب لیمو ترش نیاز دارید.
زنجبیل در جوجه کباب
یکی از ادویه هایی که به خوشمزه کردن جوجه ها کمک می کند، پودر زنجبیل است. به خاطر داشته باشید که نباید در استفاده از این ادویه زیاده روی کنید و بهتر است نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل به مواد طعم دهنده جوجه اضافه کنید.
مزه دار کردن جوجه کباب با زعفران
نکته ای که باید در پخت جوجه کباب زعفرانی به آن توجه کنید زمان اضافه کردن زعفران است. قبل از طعم دار کردن جوجه ها، آن ها را به شکل جداگانه به مدت ۱ ساعت با زعفران دم کرده استراحت دهید. بعد از سپری شدن این زمان مواد لازم برای مزه دار کردن جوجه ها را به آن ها اضافه و اجازه دهید به خوبی با هم طعم دار شوند. با این روش جوجه شما زعفرانی تر و خوشرنگ تر خواهد شد.
مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ متوسط ۱ عدد
پیاز ۲ عدد درشت
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
ماست چکیده ۴ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش ۴ قاشق غذاخوری
دستور پخت جوجه کباب
مرحله اول
برای تهیه جوجه کباب زعفرانی ابتدا مرغ را پاک کرده و به قطعات مناسب جوجه کباب تبدیل می کنیم، سپس قطعات مرغ را داخل یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم. در ادامه زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.
مرحله دوم
حالا با دست گوشت مرغ را زیر و رو می کنیم تا تمام قسمت ها رنگ بگیرند. پس از اینکه گوشت مرغ رنگ گرفت روغن مایع را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا به تمام قسمت های گوشت برسد.
مرحله سوم
در این مرحله ماست را اضافه کرده و مجددا مخلوط می کنیم تا تمام قسمت های گوشت به ماست آغشته شود. در آخر پیاز ها را به صورت حلقه ای درشت خرد می کنیم و به همراه آب لیمو ترش و مقداری نمک اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
مواد را خوب مخلوط می کنیم تا تمام قسمت های گوشت طعم دار شود، سپس روی ظرف را سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم تا گوشت مرغ طعم دار شود. اگر عجله ندارید بگذارید گوشت ۱۲ ساعت در یخچال بماند و اگر عجله دارید حداقل ۲ ساعت بماند تا طعم بگیرد.
مرحله پنجم
پس از اینکه گوشت مرغ طعم گرفت آنرا از یخچال خارج می کنیم و قطعات مناسب با هم را در یک سیخ قرار می دهیم.در آخر منقل ذغال را با ذغالی یکدست روشن آماده می کنیم و سیخ ها را روی منقل می چینیم.
مرحله ششم
سیخ ها را به صورت متداوم می چرخانیم تا گوشت مرغ به صورت یکدست کباب شود. پس از اینکه جوجه کباب آماده شد، کره و ۱ قاشق غذاخوری زعفران را مخلوط می کنیم و روی جوجه کباب ها می مالیم تا لذیذتر شوند.